Angstvrij

Gepubliceerd op 29 maart 2019 om 10:00

De afsluiter van al mijn blogs over angst en hyperventilatie. Ik heb jullie meegenomen doorheen mijn angstperiode van het begin tot het einde. Hoe het begonnen is, wat de oorzaken waren en wat ik eraan heb gedaan. Ik heb heel veel liefde gekregen van de lezers en heel veel mensen die iets aan de tips hadden en dat maakt mij natuurlijk blij! Het is altijd fijn om te horen dat het gewaardeerd word.

Het was voor mij nodig om alles van mij af te schrijven, met mensen in contact te komen die dit ook hadden en steun te vinden. Het schrijven heeft mij enorm geholpen, ook omdat je daarmee het masker van je afneemt. Het masker van ontkenning. We willen niet dat mensen zien hoe moeilijk het gaat met ons. Hoe zwaar we het hebben. Eens je dat masker afhaalt, ben je al een stuk lichter en dichter bij je overwinning.

Tips

Mijn twee grootste tips van alle tips die ik gegeven heb zijn; op zoek gaan naar jezelf en een doel zoeken. Iets om naar uit te kijken. Iets om na te streven. Misschien een droom die je opgeborgen hebt, die weer uitgehaald moet worden. Iets wat je gedachten helpen verzetten, naar positieve dingen. Iets wat je gelukkig maakt en ontspant. Ik ben nu met dingen bezig die ik voor mijn angstperiode NOOIT had gedurfd. Ik heb geleerd uit mijn comfort zones te stappen en nieuwe dingen leren waarderen. Ook al zie ik deze periode als een donkere en verschrikkelijke periode, het heeft mij zoveel geleerd en het heeft mij dichter bij mijn dromen gebracht. Het maakte me wakker en het moedigde mij aan om mijn leven terug in handen te nemen. Op elk vlak. Relatie, kinderen, werk, huishouden noem maar op. Alles moest anders, beter en leuker! 

Ik ben op zoek gegaan naar mijn talenten, wat kan ik goed en wat doe ik graag? Ik heb hulp gevraagd van mensen rondom mij. Hun antwoorden waren recht in de roos. Dat laat weer eens zien dat ik een transparante persoonlijkheid heb. Het gaf mij zoveel energie om door te gaan. Wat ik wil straal ik uit. Het is ook een boost voor je zelfvertrouwen om gewoon eens te vragen van de mensen rondom jou wat zij van jou vinden. Soms is het heel hard nodig om te horen hoe belangrijk je bent voor sommige mensen. Ook al weet je het al, het doet altijd deugd om eens te horen. Daarom spreek ik altijd het mooie wat ik zie in de mensen. Ik ben heel gul met complimentjes, niet omdat ik er eentje terug verwacht, gewoon omdat ik weet hoe het een hart kan verblijden. 

Opleiding 

Heden: ik ben begonnen met een opleiding lifecoaching, met specialisatie image consulting. Ik wil dames helpen die hetzelfde probleem hebben als dat ik had. Vrouwen die niet meer weten waarvoor ze leven en zichzelf kwijt zijn. Ik wil hun helpen stappen zetten in de goede richting. Stappen naar geluk en voldoening. Zowel in hun werk, in hun leven als met hun uiterlijk. 

Toekomst

Na deze opleiding volg ik de opleiding modestyling. Ik hou van outfits matchen, ik hou van kleuren combineren en verschillende stijlen uitproberen. Hier is waar mijn passie ligt. Dit is wat ik wil doen en waar ik mijn wekker voor wil zetten elke dag. Als dames bij mij komen aankloppen wil ik hun helpen zichzelf van binnen en buiten te transformeren. Zichzelf heruitvinden, zijn wie ze willen zijn en niet wie ze denken te moeten zijn. Ik weet dat veel mensen zichzelf afvragen wat hun eigenlijke doel is hier op de wereld. Iedereen zijn antwoord op die vraag is natuurlijk anders. Maar als je stilstaat bij jezelf en jezelf rust en liefde gunt dan komen de antwoorden vanzelf. Ik had dit nodig om te worden wie ik nu ben en om te willen wat ik nu wil. Zonder deze angst en depressieve periode was ik nog altijd hetzelfde gebleven. Ik had nooit zoveel dingen geleerd. Alles wat ik nu weet over mezelf had ik misschien nooit geweten. Mezelf accepteren zoals ik was, was een grote stap. Maar het was een hele belangrijke. 

Heling 

Ik wil groot durven dromen en mijn doel voor ogen houden zonder af te wijken. Eens je iets hebt om naar te streven en eens je begint te helen, dan komen alle antwoorden. Dan vallen alle stukjes in elkaar. Het is fijn om vrij te zijn. Vrij van onzekerheid en veroordeling. Vrij om mezelf te zijn en terug gelukkig te zijn. Want ik verdien het. Eindelijk angstvrij! 

 

Ps: Mijn blog blijft gewoon verder gaan. Dit is enkel een afsluiter van een bepaald onderwerp. Voortaan zullen mijn stukjes over andere dingen gaan. Vooral lifestyle & mode. Mijn mailbox staat wel nog altijd open voor iedereen die haar verhaal kwijt wil of tips wil ivm angst en hyperventilatie. Lifestyle@olivialbn.be  

 

Volg me op social media voor aanmoediging en leuke stijl adviezen! 

Wat vinden jullie trouwens van de nieuwe layout? 

Veel liefs,

Olivia 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.