Persoonlijk over angst

Gepubliceerd op 14 maart 2019 om 21:02

Ik wou een stukje uit mijn persoonlijk verhaal delen omdat ik weet dat ik in mijn periode van angst graag eigen verhalen hoorde. Het gaf me hoop en ik vond steun in de verhalen van andere mensen. 

Als je nooit last hebt gehad van deze dingen dan is het echt moeilijk om ermee om te gaan. Ik voelde mij opgezogen door negativiteit, verstikt van angst. Voor geen reden die logisch is maar toch voel je het. Toch heb je die klachten en toch verpest het je leven. 

Het maakte mij ook vooral bang dat ik zelf iets moest doen aan de angst. Het is niet iets wat ze chirurgisch weg kunnen halen, het is niets zichtbaar. Het zat in mijn hoofd en in mijn gevoelens en daar moest ik zelf iets aan doen. Maar ik geloofde in die momenten niet in mezelf. Ik dacht dat ik er nooit uit zou geraken. Dat ik depressief ging worden en dat ik het leven niet meer zou aankunnen. De gekste gedachten komen in je op, van als je je ogen opendoet tot je gaat slapen, constant enge gedachten, onrealistische gedachten,.. Het stopte niet en ik had niet de kracht om ertegen te vechten. De angst verlamde mij zo erg dat ik het gewoon liet gebeuren. Ik voelde mij heel klein tegenover de angst en ik voelde me leeg. 

De verandering in mijn vechtlust begon wanneer de derealisatie optrad. Toen besefte ik dat ik naar de dokter moest. Dat ik erover moest praten en hulp moest vragen. Over derealisatie en depersonalisatie  deel ik later nog een vlog. 

Maar het is zo belangrijk voor mensen om te weten dat ze niet alleen zijn. Dat heel veel mensen angst hebben, eender welke angst, je kan eruit komen. Je moet leren wat voor jou werkt. Iedereen heeft angst maar niet iedereen geraakt er zichzelf in kwijt. Teveel nadenken en te ver nadenken lokt ziezo angst uit. Verander je mindset, denk positief, het helpt echt. Ga eens op zoek naar wat de oorzaken zijn van je angsten. Pak ze aan, laat deze emotie niet je leven bepalen! 

Veel liefs,

Olivia

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.