Kippensoep à la Mamie

Gepubliceerd op 18 januari 2019 22:29

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 4 L water
  • 400 gr spliterwtjes
  • 1 kip versneden in 6 stukken (kan je laten snijden door de slager) 
  • 2 preien
  • 1 selder
  • 1 bosje verse tijm
  • 2 laurierblaadjes 
  • 200 gr aardappelen 
  • 2 soeplepels zout
  • 1 koffielepel peper 
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gr bakboter
  • 2 soeplepels bloem

Bereiding:

Begin met de kip schoon te maken. Heel goed naspoelen en de kip kan straks het water in.

Neem de erwtjes en spoel deze goed af, deze mogen dan het water in samen met de kip.

Na 10-15 minuutjes op het vuur komt het vuil van de kip naar boven, dit neem je weg met een zeef soeplepel. Je zal dit een paar keer moeten herhalen tot het water helemaal klaar is.

Ondertussen neem je de prei en selder en snijd die in fijne stukjes en goed wassen.

Wanneer al het vuil dat naar boven kwam verwijdert is kan je de prei en selder toevoegen aan het water.

Hierna kan je ook de tijm en laurier blaadjes toevoegen en het zout.

Wacht 15 minuten en doe er dan ook de aardappeltjes in en de peper mag er ook bij. Snijd de aardappeltjes mooi in 4 stukjes.

Laat dan de boter smelten in de pan en doe er de bloem bij. 

Eens mooi lichtbruin van kleur kan het in de soep en goed door roeren.

We zijn er bijna,

laat alles twee tot drie uurtjes op het vuur en wanneer de kip mals is haal je ze eruit en leg je ze in een diep bord.

Neem ook één bol soep eruit om te vermengen met de teentjes knoflook. Roer dit goed door elkaar en giet het over de kip. 

Klaar! Smullen maar..

Voor vragen stuur een email naar lifestyle@olivialbn.be 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.