14 tips voor succes // Leef gemotiveerd

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 11:50

Als we altijd bang gaan zijn om te falen, gaan we ook niets leren. Als je niets doet, niet durft bewegen en geen risico’s durft nemen in je leven dan ga je ook nooit ondervinden wat het leven is. Het is vaak vallen en terug opstaan. Maar het is de bedoeling dat elke keer als je terug rechtstaat je weer zoveel wijzer bent. 

 

Een handleiding kan ik niemand geven maar deze tips kunnen je in de goede richting sturen voor een succesvol en voldaan leven.: 

 

1. ga op zoek naar je passie, leven zonder passie voor iets is niet echt leven. Zet doelen. Dromen zijn maar dromen als je er geen doelen bij neerzet. Dromen met een doel is een plan. Een plan leidt tot actie en actie tot succes! Dus haal terug naar boven wat jij misschien al lang opgeborgen hebt door excuses en twijfels. 99% van de mensen faalt omdat ze opgeven. Slechts 1% zet door na het falen. En het is deze 1% die dan ook slaagt. 

2.Hoe harder de strijd hoe zoeter de overwinning. Indien het gemakkelijk zou zijn dan zou iedereen het doen. 

3.Onthoud dat het leven voor iedereen hard is, daar kan je niets aan veranderen. Maar wel de manier waarop jij met jouw omstandigheden omgaat. Vraag je niet af waarom ik? Waarom niet jij? Waarom wel iemand anders? Wij zijn allemaal gelijk. Iedereen moet incasseren. Zorg dat je verdediging op punt staat. Jouw ingesteldheid bepaalt jouw succes. Hoe jij incasseert en terug uithaalt!

4.Ik heb er al zo vaak over geschreven maar het hoort hier zeker bij: ONTWIJK negatieve mensen. Blijf weg van mensen die niets veranderen aan hun leven door twijfel en die alles afbreken wat jij wil ondernemen omdat ze niet in zichzelf geloven en daarom jou kans op slagen ook niet kunnen zien.

Coca cola verkocht maar 25 flessen in hun eerste jaar van bestaan. Erling Persson, een Zweed die onder de indruk was van winkels in New York die kledij aan grote hoeveelheden verkochtten aan lage prijzen, besloot dat Europa dit ook nodig had. Zo ontstond in 1947 H&M. Wereldwijd bekend. Ontstaan door een idee, inspiratie. Daarna kwam het doel en dan de actie en tot vandaag nog een groot succes.

Het idee dat jij hebt is belangrijk. Hoe onbelangrijk het voor anderen ook mag zijn. Als jij dat verlangen hebt dan moet je doorzetten want dat verlangen zit daar voor een reden. Die reden en dat verlangen maakt jou wie je bent. Jij hebt hier de kans om jezelf te laten zien.

5. Als jij niet beslist om iets te doen met je leven dan gaat er ook nooit verandering komen, jij moet ja zeggen tegen je leven, tegen jezelf. Niemand kan dat in jou plaats doen. Jij moet jezelf aanpakken niet je moeder, niet je buurvrouw niet je vrienden of je kinderen. Jij bent verantwoordelijk voor jezelf en je eigen leven en doelen.

6.Durf nee zeggen! Voor je het weet ben je aan het leven voor andere mensen en niet meer voor jezelf.

7.Leer jezelf betere gewoontes aan. Begin met kleine dingen te veranderen, dagelijks kleine gewoonten. Stap voor stap. Discipline is nodig het is jezelf graag zien. Als je baas kan blijven over je kleine gewoonten dan zal je inzien dat jij eigenlijk alles zelf in handen hebt. Wat je eet, wat je kiest, wat je beslist. Jij bent baas over je eigen keuzes. Dagelijks. 

8.GEEF NIET OP! Je ben  dichterbij dan je denkt. Geloof in jezelf. Elke keer je faalt heb je weer een trap dichterbij succes, uit falen leer je. Als je nooit faalt dan betekend dat dat je nooit probeert, nooit risico’s neemt. Wie niets doet kan niets verkeerd doen. Maar ook niets leren.

9.Een ander perspectief = een andere uitkomst!

10.Wens niet voor minder problemen, wens voor betere inzichten. Wens niet voor het gemakkelijk te hebben, wens om beter te zijn. 

11. IK ZOU MOETEN - IK ZOU KUNNEN - IK KAN MAAR IK DOE HET NIET. Ik zou meer moeten fietsen voor mijn gezondheid, ik zou kunnen fietsen voor mijn gezondheid, ik kan fietsen maar ik ga niet fietsen. Ik zou moeten leren voor mijn studie, ik zou kunnen leren, ik kan leren maar ik leer niet. Ik zou die persoon moeten bellen, ik zou kunnen bellen, ik kan die persoon bellen maar ik bel niet.Ik moeten veranderen, ik zou kunnen veranderen maar ik verander niet. Je zit op de verkeerde weg. Niets opschuiven, neem alles in handen wat je moet doen. Wees  gedisciplineerd. Niets uitstellen, bel die persoon, solliciteer voor die job, volg die opleiding, schrijf die brief, begin je dieet, doe het nu. Alles is belangrijk. Niets is te klein of onbelangrijk. Alles samen is een manier van leven. Neem een koude douche, word wakker en pak je leven aan.

12.Onthoud; Niet alle vijanden komen van buitenaf. Vanbinnen zijn er ook; onverschilligheid, twijfel, negatief denken, niet kunnen beslissen, uitstellen, haat, vergelijkingen. Deze zijn blokken aan je benen.

13. Vergeet nooit waarom je aan iets begonnen bent. Al de moeite die je ergens ingestoken hebt. Geef nooit zomaar op. Jouw doelen zijn belangrijk!

14. Zorg voor je jezelf, je lichaam heeft een lange weg te gaan. Verzorg je voorkomen, je stijl. De kleren maken de man niet maar de man maakt de kleren. Zorg ervoor dat je zelfzeker overkomt. Behandel iedereen respectvol maar zorg ervoor dat ook jij gerespecteerd word. Laat niemand over je heen lopen.

 

De weg naar succes is lang, veel stoplichten, veel omwegen en vaak vertragingen. Maar blijf gefocust op je bestemming en je zal er zeker geraken ! 

Veel liefs,

Olivia

X 

 

Live inspired - Live motivated 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.