Ontdek je talenten // Loopbaan-Lifecoaching

Gepubliceerd op 5 mei 2019 om 15:07

Als klein meisje was ik altijd dolgelukkig toen mijn mama haar mode catalogus aan kwam in de post. Weet je nog die dikke 3 suisses boeken of die van Neckermann? Daar kon ik uren in zitten kijken en alles aankruisen wat ik later zou kopen als ik groot was. (Bestaan die trouwens nog?)

Stylist

Ik was op 7 jarige leeftijd al aan het stylen zonder dat ik het wist. Ik zou dat kleedje met die schoenen en die tas kopen, dat bloesje in zoveel mogelijk kleuren en misschien zou ik ook wel die haarkleur willen later. Ook mijn interieur voor later koos ik zorgvuldig uit. Overal een kringetje rond en één ding was zeker, ik zou later veel geld nodig hebben!

Soms lijkt iets wat jij goed kan en graag doet vanzelfsprekend en zie jij jouw talent er niet van in. Maar het is wel  degelijk een talent die eigen is aan jou en die jij zeker moet laten evolueren. Het is meestal iets wat je graag doet natuurlijk en waar je graag mee bezig bent. Het is misschien zo een gewoonte geworden in je leven dat je niet goed beseft dat het jou onderscheid van anderen. 

Ik heb als klein meisje altijd al oog gehad voor detail, ik merkte op hoe verschillend dames rondom mij zich kleedden. Precies die dame haar stijl zou ik overnemen later en ik wist ook welke helemaal niet! 

Bevestiging 

Ik was een van de zovele mensen die dacht dat ze geen talent hadden. Niet één. Terwijl ik bij andere juist wel talent zag. Wat ik zag in anderen liet ik hun dan ook weten. Niets is zo mooi als het mooie en goede spreken tegen iemand wanneer je het ziet. 

Woorden zeggen veel, maar stilte zegt soms alles, want wat als het stil blijft op de plaats waar jij bevestiging van verlangd? Wat als de mensen waar jij het meest om geeft niet zien hoe hard jij hun goedkeuring nodig hebt? En wat als deze belemmerende overtuiging je op zoveel plaatsen weerhoud van jezelf ten volle te geven? 

Weet dan dat je eerst bevestiging bij jezelf moet zoeken. Geloof jij als eerste in jezelf, wees je eigen grootste fan. 

Je zal in je leven nooit iedereen tevreden kunnen stellen. Niet iedereen zal je begrijpen. Dus zorg ervoor dat je jezelf tevreden houd. Dat je energie op peil blijft en dat je kan werken aan je doelen. Teveel bevestiging verwachten van anderen is een blokkade voor je hele leven. 

Wat is jouw talent?

Als jij niet weet wat jou onderscheid van anderen, wat jouw talent(en) is(zijn) dan stel ik voor dat je het gewoon vraagt. Aan vrienden of familie, wat zien zij jou doen? Je zal misschien nog schrikken van de antwoorden want vaak zien mensen jou helemaal anders dan jijzelf. En wees voorzichtig, niet iedereen zal je grote dingen zien doen, onthoud dan wat ik zei in de vorige alinea. Op deze manier ben ik ook te werk gegaan en het heeft mij heel veel energie gegeven om door te gaan met alles wat ik begonnen ben. Het positieve gaf me een boost om het beste van mezelf naar boven te halen en de stilte, dat is mijn brandstof om door te zetten ;) 

Jij hebt alles in je om het te maken. Er is soms alleen wat hulp nodig om het te vinden 😊

 

Lifecoaching & loopbaanbegeleiding

Voor hulp in dit gebied van je leven kan je vanaf september bij mij terecht. Als je vol vraagtekens zit over je jezelf, welke job bij jou past, als je iets wil ondernemen maar nog met veel vragen zit en als je hulp nodig hebt bij het ontwarren van sommige gebieden in je leven, dan ben ik de persoon die je door alles heen coacht. Je persoonlijke cheerleader. Met specialisatie in imago en stijl consulting kan ik je helpen om vanbinnen en buiten terug jezelf te worden. Volg mij op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte want ik start met leuke promoties!

Veel liefs,

Olivia,

X


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.