Social media - het belang van de like button

Gepubliceerd op 24 januari 2019 22:14

Wie heeft er in deze tijd geen Facebook of instagram? Zelfs mijn kleuter van drie jaar weet al hoe instagram eruit ziet. Het roze vierkantje op mama’s telefoon :) Bijna iedereen gebruikt het en vrijwel iedereen kent het. 

Op je overzicht zie je honderden foto’s per dag voorbij komen. Wat je leuk vind klik je aan, duimpje omhoog, hartje erop, lachend mannetje wat je maar wil. Sommige mensen zoals mezelf gebruiken de like button als vanzelfsprekend, ik like bijna alles wat ik zie. Dat is gewoon automatisch, die button dient daarvoor! 

Maar wat ik merk sinds ik een paar jaar geleden Facebook begon te gebruiken voor mijn bedrijf is dat mensen of je “vrienden” alles wel liken als je deelt wat je eet, waar je zit, wat je doet,.. Maar je broodwinning, dat vinden ze niet zo belangrijk. Natuurlijk zijn er heel veel van je vrienden die niet weten hoe belangrijk die like is bij je bedrijfspagina of bij de foto van je werk. We nemen het hun dan ook niet kwalijk, dit is een informatief artikel. Want die like is heel belangrijk en ik vertel waarom.. 

Vroeger voor er social media was en je had bv een kennis die een frituur uitbaatte, dan wou jij deze persoon toch ook steunen?Ik gok dat je af en toe met het gezinnetje daar een lekker frietje ging eten? Mond op mond reclame kon ook. Dus je moest je verplaatsen en geld uitgeven om te steunen. Dat laatste mag nu nog altijd natuurlijk maar dankzij social media is het zo gemakkelijk om je steun te uiten door gewoon op de like button te duwen. Helemaal gratis. Zonder kosten. Zonder van je stoel te komen kan jij je vrienden en familie die een zaak hebben, steunen. De pagina liken en delen. Dat is alles. Helemaal gratis. Geven ze een promotie, liken en delen! Meer is er niet aan. Maar waarom? 

 

Wel, hoe meer pagina likes er zijn hoe sneller fb de pagina toont wanneer er word gezocht naar deze categorie. Ook als ik een pagina opzoek en die heeft 1000 likes dan weet ik dat deze persoon interessante dingen doet. Het zet aan tot volgen. Daarom zijn die likes zoooo belangrijk voor de ondernemers. Op instagram hangt heel je account af van het aantal volgers dat je hebt. Hoe meer volgers hoe hoger je in het algoritme komt. Een tijdje geleden was hier een reportage over op Telefacts wat ik helaas gemist heb. Social media is gewoon MARKETING.Door zoveel miljoenen mensen die op social media zitten is het de ideale plaats om je bedrijf in de spotlight te zetten. Ze geven er zelfs opleidingen voor. Social media marketing!

Dus heb jij een kapster in de familie, een ramen wasser, iemand met eender welke zaak, like hun social media accounts. Like af en toe een foto en steun hun. Deel hun pagina en duimpje omhoog. Het is nu zoveel makkelijker om iemand een duwtje in de rug te geven voor de zaak door gewoon een like’je. 

Ik weet dat het ver gekomen is met een maatschappij die afhankelijk is van een duimpje omhoog bij een foto om zich gewaardeerd te voelen. Maar ik heb het hier echt alleen over bedrijven en kleine zelfstandige die toch echt geholpen zijn met wat reclame op social media. Het zijn moeilijke tijden, laten we elkaar helpen! 

Het kost je niets, steun je medemens en push that like button!! 

Ik wil het goede voorbeeld geven en volgende week post ik een blog over mijn 4 favoriete kapsalons uit Aalst! 😊 

Don't miss iT! 

Olivia,

X

Volg je mij al op Social media?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.