Terug hopen - Mijn goede voornemens

Gepubliceerd op 7 januari 2019 10:21

De eerste week van het nieuwe jaar is bijna om. Ik zag iedereen goede voornemens postten, zoals elk jaar, mensen gaan stoppen met roken, drinken, ze gaan gezonder eten en meer sporten,.. Ik vond het eerst een beetje flauw want na de eerste week gaan de meeste al de mist in en dat weet ik omdat ik ook zo zou zijn.

Als ik er alleen maar al aan dacht, aan goede voornemens gaf ik het al op. Faalangst , ik durfde er niet eens aan beginnen.

Maar stiekem hoopte ik toch ook op een nieuw begin. Op betere tijden. 2018 is een heel zwaar jaar geweest voor mijn gezin en eerlijk gezegd 2017 ook. Dus ik was niet meer zo te vinden voor goede voornemens. Meer van dit doen en minder van dat wat maakt het uit? Ik geloofde er niet echt meer in.


Toch heeft het mij hoop gegeven, de goede voornemens van andere. Ik las geweldige dingen op social media. En het deed mij beseffen dat mensen echt hoop hebben. Ze blijven hopen om gezonder te leven, ze blijven proberen om van die sigaretten af te raken. Sommige willen grote doelen behalen dit jaar. En daar was ik dan, niet meer durven hopen en niet meer durven dromen. Dat moest veranderen. Soms moet je je gedachten echt onder handen nemen. Negatief denken is slecht voor je lichaam en geest. Het maakt je ongelukkig.


Nu de eerste week voorbij is van het nieuwe jaar kan ik toch wel zeggen dat ik terug hoop gevonden heb. Ik koesterde stiekem een paar voornemens voor 2019 die mij toch positief beïnvloed hebben. Ik weet dat alles goed komt. Er zijn een paar dingen die ik had verstopt in mijn “never gonna happen” droomdoosje die daar niet thuis hoorden. Die eruit halen gaf me terug een gelukkig gevoel. Iets dat ik al maanden gemist heb.

Plannen maken.

Ik durfde deze afgelopen week terug plannen maken. Die moed heb ik al maanden niet meer gehad. Iets plannen of naar iets uitkijken. Als je soms zoveel tegenslag gehad hebt durf je dat niet meer. Maar na regen komt zonneschijn. Hoe cliché dat ook klinkt, dat is de waarheid . Het blijft niet somber en alles gaat voorbij, ook het slechte.

Voornemens 2019:

Dit jaar gaan wij terug op huizenjacht. Ik ga een opleiding volgen en we gaan nieuwe dingen ondernemen. We blijven proberen. We blijven werken aan ons leven. Positief en met goede energie. Of ik gezonder ga eten daar twijfel ik aan maar beweging dat zal niet ontbreken. En veel slaap inhalen!


Afspraak december 2019, dan laat ik jullie weten hoe het afliep ;)


Wat zijn jullie goede voornemens voor 2019?


Volg mij ook op social media:

Mijn laatste nieuwe berichten:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

N.C. van der Bas
2 maanden geleden

Het is goed te lezen, dat je toch plannen bent gaan maken na een moeilijke tijd. En goede voornemens hebt neergezet. Dit jaar wordt voor mij weer de zoveelste verandering. Weer een verhuizing. Graag wil ik ook dit jaar mijn boek uit gaan geven voor mensen die seksueel misbruikt zijn, daarbij heb ik ook geschilderd. Maar bovenal wil ik dat alles wat mijn voornemens ook zijn, dat het is in gehoorzaamheid van Hem, Die mijn leven is. Dat Hij mij de weg wijst, die ik moet gaan. En dat Hij mij daarin zegent.

Olivia
2 maanden geleden

Dit bedoel ik met grote doelen. Een boek uitgeven. Super! Zeker over dat onderwerp. Dat ligt bij mij heel gevoelig. Dus alvast Gods zegen daarmee! Ook met het verhuis. Ik hoop dat wij ook snel een huisje vinden en kunnen werken aan een nieuwe thuis. Bedankt voor het lezen!

Minke
een maand geleden

Succes met je voornemens en plannen. Ik heb eigenlijk niet echt goede voornemens. Blijven genieten, bloggen en herinneringen maken.

Olivia
een maand geleden

Dank je wel! Voor jou ook succes met het bloggen, en ik hoop dat we elk mooie herinneringen kunnen maken elke dag van het nieuwe jaar 💕

Rinske
een maand geleden

Het is goed om iets te hebben waar je naar uit kunt zien. In jullie geval een ander huis en voor jou een opleiding. Dapper hoor. Ik hoop dat je er energie van krijgt. Ik heb geen goede voornemens maar probeer wel, zoals altijd en zoals jij het zo mooi uitdrukt, te werken aan ons leven.

Olivia
een maand geleden

Dank je wel! Ja idd werken aan ons leven elke dag is al een voornemen op zich. Elke dag opnieuw proberen en elke dag dankbaar zijn voor hetgeen er wel is ipv teveel tijd verliezen met zorgen maken over wat er niet is 💕

Anne Stekhoven
een maand geleden

Hi Olivia, Wat fijn dat je weer plannen maakt en durft te dromen. Ik ben ook niet van de goede voornemens maar zoals je weet ga ik wel rijlessen nemen en hiermee hoop ik op meer bewegingsvrijheid. Ik wens je veel succes met de opleiding, huizenjacht en andere dromen.