Solden- shoppingtips

Gepubliceerd op 5 januari 2019 om 11:36


De soldenperiode is officieel aangebroken!

Een groot feest voor een shopaholic zoals mezelf. Ik ben niet perse iemand die wacht op koopjes maar als ik in deze periode in de winkels kom en ik zie overal rode prijzen dan slaat mijn hart toch alweer wat sneller!

Dus ik dacht ik deel een paar shopping tips voor de dames die op jacht willen gaan achter geweldige koopjes.

 

Meestal als je gaat winkelen tijdens de solden dan wil je zoveel mogelijk kopen. Dus we gaan ervan uit dat je op zoek bent naar een hele nieuwe garderobe.

G - E - W - E - L - D - I - G !

Hier zijn mijn tips:

  1. Doe je kledingkast open en je schoenen lade. Op welk stuk kleding heb je geen schoenen en op welke schoenen heb je geen kleding? Probeer dit te visualiseren en laat de inspiratie maar komen. Schrijf alles op, wat zou je graag willen of wat mist er op bepaalde kledingstukken en deel die dingen in twee kolommen. Wat je echt nodig hebt en de tweede kolom wat je graag zou willen .. Ga met dat briefje al de stad in!
  2. Doe gemakkelijke kleren aan die je snel aan en uit kan doen als je aan het passen begint
  3. Ga alleen winkelen, dit is een gouden tip. Geen man, geen kinderen en geen vriendinnen gewoon jij!
  4. Vooraleer je raad vraagt aan een winkelmedewerker ga eerst de winkel eens rond. De medewerker weet niet exact wat je zoekt maar jij wel. Dus probeer het eerst zelf.
  5. Als je iets leuks gevonden hebt controleer alles op gaatjes en defaults zeker in deze drukke periode!
  6. Begin bij het begin, haastig winkelen heeft geen zin en dan kom je gegarandeerd thuis met dingen die je niet echt wil.
  7. Neem je briefje tevoorschijn en ga op zoek naar alles wat je mist in je kast. Als je geluk hebt vind je het tussen de afprijzingen en kan je die weggemoffelde kleren terugbrengen in een frisse stijl!
  8. Passen! Ook al twijfel je aan het model en ook al denk je goh dat draag ik eigenlijk nooit... pas het, dingen lijken zo anders als ze op kapstok hangen dan wanneer jij ze aandoet.
  9. Etalages zijn er om je te inspireren, gebruik dat. Winkels laten het beste van hun producten zien in hun etalages, dat betekend niet het meest verkochte, maar de trends voor het seizoen.
  10. Heb je een bepaald budget dat niet overschreden mag worden? Laat alle bankkaarten thuis en neem enkel mee wat je kan en mag opmaken.

 

Veel mensen houden niet van winkelen. Vooral mannen, daarom laat je hun beter thuis. Winkelen kan druk zijn en stresserend maar als je gaat winkelen voor jezelf probeer ervan te genieten. Je gaat tenslotte dingen kopen voor jezelf, doe dat niet gefrustreerd want dan mis je veel mooie dingen en leuke ideeën. Jij bent het waard om te stralen en er leuk uit te zien. Dus gun jezelf de tijd om te zoeken en om inspiratie op te doen. Laat je ook niet teveel opjutten door de verkoopsters maar geef vriendelijk aan dat je zelf even kijkt en haar hulp nadien zeker zal vragen. Kijk naar je briefje met de twee kolommen. Misschien zijn er overeenkomsten uit beide kolommen en scoor je wel hele leuke koopjes! Top!


IK heb een passie voor mode en stijl. Combinaties creëren dat maakt me gelukkig. In dit aspect van mijn leven kan ik mijn perfectionisme een warme plaats geven!


Ik begrijp natuurlijk dat niet iedereen daar even dol op is. Maar toch moet iedereen vroeg of laat gaan shoppen voor zichzelf of voor de kinderen of voor de man des huizes. Hou deze tips in je achterhoofd en ik beloof je het werkt echt!

Welke tips hebben jullie voor het winkelen in deze drukke periodes ?

Olivia ,
X


Abonneer je op deze blog!

Voer je e-mailadres in om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Aritha
5 maanden geleden

Zo leuk geschreven!

Olivia
5 maanden geleden

Dank je!! Xx