Instagram voor dummies

Gepubliceerd op 15 december 2018 10:25

Sinds ik ben beginnen bloggen heb ik heel wat moeten bijleren over social media. Ik zat voordien al heel vaak op Facebook maar Instagram bv was iets helemaal nieuw voor mij. Er zijn een heleboel dingen naar boven gekomen die ik echt niet wist. Ik ga het in deze post hebben over de basics en indien je graag instafamous word kan je met deze tips zeker al beginnen.


Instagram - Basic 

Instagram is heel visueel, niet zoals fb waar je statussen en tekst kan posten. Het heeft ook een hele andere werking dan fb dus het heeft echt even geduurt voor ik ermee aan de slag wist te gaan. Belangrijk bij insta is je foto’s, de kwaliteit van je foto’s, de filters die je gebruikt, de tekst die je erbij zet en over welk onderwerp je “instagramt” het is belangrijk als je bij hetzelfde thema blijft. Ook je tekst kan heel veel doen, een korte pakkende tekst bij een kei leuke foto vind ik geniaal en het wakkert me aan om toch een profielbezoekje te doen bij die persoon.

Als mensen op je insta komen kijken en ze zien een leuke feed met allemaal dezelfde filters en leuke foto’s dan komt dat heel professioneel over en zo een persoon volg ik zelf ook graag. Dus als je graag veel volgers wil ga dan zeker al aan de slag met je feed en zet je profiel alvast op openbaar als je jou instagram echt “out there “ wil krijgen.

Mijn feed ziet er zo uit:

Omdat ik graag quotes en tekst post heb ik het zo gedaan. Nu staat mijn feed niet helemaal door elkaar met quotes en fotos. Ik post elke keer een foto en een quote zo krijg ik deze leuke feed! 

De hashtags:

Wat na de kwaliteit van je foto het belangrijkste is, om die perfecte foto dan de wereld in te krijgen en door zoveel mogelijk mensen gezien te laten worden zijn de "hashtags " die je gebruikt. Ik zie al jaren op fb mensen dingen schrijven zoals #iktypmaarwatwantiedereengebruiktdiehekjesenzewetennietwaaromdustypenzemaarietsmeteenhekjevoor
Dat is dus fout, of #zegebruikentweehekjes# deze dingen zijn hiervoor niet te gebruiken. Lieve mensen de # ‘s worden gebruikt om je foto bij deze groep zichtbaar te maken. Dus gebruik jij #fridaynight als hashtag bij je foto dan komt jou foto terecht in een lijst foto’s waar andere mensen ook #fridaynight gebruikt hebben.

Tip: Dat kunnen miljoenen mensen zijn dus als je graag hebt dat je foto wat langer zichtbaar blijft in die lijst kies je best voor de # Van fridaynight waar er slechts duizenden op gepost hebben. Dan heb je de kans dat je foto helemaal bovenaan blijft voor een paar dagen ipv een paar seconden.
Wanneer je #fridaynight intikt verschijnt er een lijst met # in die genre en het aantal foto’s die erop staan. Dus kies voor het minst aantal en je foto blijft langer zichtbaar! En je kan tot 30 # per foto gebruiken dus gebruik er zoveel je kan om je foto zichtbaar en populair te maken.

Dit zijn de hashtags die je moet hebben. Een paar duizend mensen hebben hier slechts op gepost, dus je foto blijft langer zichtbaar.

Deze hashtag kan je gebruiken maar je foto zal slecht een paar minuten zichtbaar zijn en dan helemaal onderaan staan omdat er zoveel mensen deze hashtag gebruiken!

Het algoritme:

Normaal werd op insta je foto in chronologische volgorde getoond aan je volgers. Sinds 2016 is dat anders. Je foto word enkel getoond aan de mensen die vaak reageren en je foto’s liken, het kan zijn dat 70% van je volgers je foto’s mist hierdoor. Dus heb jij altijd maar een paar likes op je foto’s en altijd van dezelfde personen dan is dit de reden.

Tip: Hoe kan je dat manipuleren?
---> Door zeer goede en effectieve # te gebruiken.
---> Ook veel liken en reageren bij anderen, brengt je Posts hoger in het algoritme.
---> Nieuwe foto’s ook in je verhaal posten —> je volgers die je foto niet in hun overzicht zien weten dan aan de hand van je verhaal dat je iets nieuws gepost hebt. Of je kan zoals veel instagrammers doen en een screenshot maken van je feed, je nieuwe foto een beetje wegstiften en ze nieuwschierig maken en dit zo in je verhaal posten! Wel een origineel idee vond ik.

Volgers:

Wat veel mensen doen nu is volgers en likes kopen. Of erom spelen een like voor een like. Persoonlijk is dat niet zo mijn ding. Ik blijf liever aan mijn kleine aantal maar die wel actief zijn en me echt volgen. Natuurlijk als je 1000 volgers koopt voor een paar tientjes kom je wel sneller bovenaan in het overzicht en komt je foto bij veel meer mensen tevoorschijn. Vergeet aub niet dat als je followers koopt ook de likes te kopen. Want als je bv 45000 volgers hebt en 30 likes op je foto dan weet iedereen dat je volgers gekocht zijn en niet echt. Dus fake iT till you make iT everyone !
Wat er ook veel doen is gewoon een heleboel mensen beginnen volgen en meestal volgen die jou wel terug en eens je ze gevolgd hebt ontvolgen ze je weer. Daar heb ik een app voor gedownload. "Followers", gratis en voor niets :)  Dus als mensen mij ontvolgen dan zie ik dat en dan kan ik ze meteen ook terug ontvolgen. Hele handige app!

Tip: om meer echte volgers te krijgen blijf bij je niche in je instagram. Wil je bv instagrammen over eten post dan geen foto’s van skin care of van outfits, houd je feed mooi in line en blijf bij je topic. Reageer ook altijd op de reacties die je krijgt en natuurlijk reageer ook bij je likers hun foto’s zo houd je het gezellig en leuk op instagram.

Het verhaal:

Insta story’s is een beetje snapchat- achtig. Berichten die 24 uur blijven. Ik gebruik ze zo graag. Je kan video’s en foto’s na elkaar posten en er een heel verhaaltje van maken. Ook Te gebruiken als je graag foto’s post die niet bij je niche horen, die kan je dan in je verhaallijn zetten en zijn 24 uur zichtbaar . En zoals ik al eerder zei, heb je een nieuwe foto gepost vergeet niet het te melden in je verhaallijn zodat je volgers  die je foto’s niet zien in hun overzicht het ook weten en je profiel gaan bezoeken om je nieuwe foto te bewonderen.

Highlights:

Nog een optie voor als je graag over verschillende dingen post en het anders een hele cacafonie zou worden, de highlights. Die kleine ronde tekeningen boven je profiel. Heb je iets gepost in je verhaal maar je wil het langer zichtbaar maken dan klik je in je verhaal onderaan op uitlichten, zo kan je een highlight kiezen waar die foto word opgeslaan. Ik heb verschillende higlights bv reizen- skincare- family-fun post ik een foto van mijn kindjes in mijn verhaal dan licht ik ze uit in de map family. Zo kan ik foto’s die niet in mijn feed passen toch zichtbaar houden. Ik vind dit persoonlijk geweldig en je kan zelf leuke tekeningen maken als omslag met de canva app. Probeer het maar.

Dit zijn highlights:


Zo dit waren de basics voor een goeie start met instagram! Mij kan je vinden als @olivialeimbergen en onderaan deze post staat een knop voor instagram die je meteen doorlinkt naar mijn pagina.

 

Welke tips gaan jullie zeker gebruiken?

Olivia,

X


Volg me ook op FB- IG- Pinterest:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.