Diary of a shopaholic

Gepubliceerd op 7 december 2018 09:14

 

Onlangs noemde mijn mama mij een shopaholic, ze vroeg eerst hoe dat noemde, iemand die verslaafd is aan kleren en schoenen kopen. --->  Shopaholic dus. 

Hoe zit dat nu met zo een shopverslaafde?
Het is eigenlijk een ernstige zaak die heel veel geld kost. Want ik heb het niet alleen voor mezelf maar ook mijn drie meiden! Sommige mensen vinden troost in iemands armen (goedkoopste oplossing), andere vinden het in eten (dit heb ik ook wel eens) en ik heb het met kledij en schoenen. Niets maakt mij gelukkiger dan een dagje winkelen, online of de stad in maakt niet uit. Ook al vind ik niets ik vind het zalig om de winkels te analyseren; daar hebben ze meer van die kleuren, daar hebben ze meer prints, daar zijn er altijd leuke sales.. En later als ik inspiratie heb voor een nieuwe outfit dan weet ik meteen waar ik moet zijn.

Waar ik ook enorm fan van ben is online shoppen. Dat is nu wel echt handig met drie kids in huis. Natuurlijk geniet ik meer van het winkelen in de stad want ik ben zo graag buiten. Zeker deze periode, overal lichtjes en kerstbomen, kei gezellig. 


Ik ben niet echt verslaafd aan het kopen zelf, ik ben meer verslaafd aan het outfits maken. Ik heb graag bij alles de bijhorende schoenen en handtas, ook alles in de juiste kleuren, ik haat het verkeerd combineren van kleuren. Ik hou van felle kleuren maar niet bv in twee stukken. Als ik een twee delige outfit draag dan is het 1 fel stuk en 1 soberder stuk. Of helemaal sober en een fel kleurige jas of cardigan erop. Het is ook wel iets dat ik meegenomen heb uit mijn jeugd. Toen kon ik niet alles dragen wat ik wou en hoe ik wou. Ik hechtte toen al heel veel belang aan kledij maar het was altijd naar " mama's goesting".. Dus toen ik volwassener werd en eindelijk zelf kon kiezen, moest alles te perfect zijn, omdat ik zo vaak "verkeerd" gekleed liep vroeger heb ik mezelf er zo op gefixeerd dat alles perfect moet zijn, dat ik echt wel lastig kan worden als ik een bepaalde kledingstuk niet kan combineren of ik vind niet meteen mijn zin. 

Ik spendeer ook mijn meeste vrije tijd op de online webshops, ook al heb ik niets nodig ik ga al op verkenning voor ideetjes en leuke kortingen. Door mijn visueel geheugen kan ik snel dingen combineren, bv op die site hadden ze dat wat hier bij past en die schoenen kan ik daar vinden en de handtas daar en zo word je dus stilletjes aan shopverslaafd.


Bv, dit kabelsetje zag ik voorbij komen op instagram, afgeprijsd en zag er mooi uit, ik had eerder een leuke bordeaux muts gezien in de h&m en toevallig had ik net een leuk heuptasje van mint & berry besteld op Zalando in dezelfde kleur als de muts. Geweldig zo een  visueel geheugen. Dus wat doen we dan? Het setje bestellen natuurlijk!

---> Dus bij mij werkt het zo, ik zie een leuke set kleren en ik zie direct welke bijpassende dingen ik nodig heb en waar ik daarvoor moet zijn. Dit gebeurd in enkele seconden en soms kan het me overvallen als ik in bed lig. Dan denk ik heeeey die laarzen zouden mooi zijn onder zo een rokje, maar ik heb de laarzen niet en ik heb de rok niet ... Conclusie —> Morgen shoppen! 

 

Wat zijn jullie favoriete online winkels? Dit zijn de mijne:

www.zalando.be 

www.standprive.com 

www.bonprix.be 

Kids:

www.schattigebabykleertjes.nl 

www.orchestrapremaman.be 

 

Olivia,

X


Volg me ook op FB - IG - Pinterest:«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Aritha
3 maanden geleden

Ik koop niet zo graag kleren. Elk seizoen kijk ik even of ik iets nodig heb. Soms wel. Soms niet. Wat ik wel graag koop is: boeken :-)

Olivia
3 maanden geleden

Boeken kopen is ook leuk, die gaan ook veel langer mee 🙂

Anne Stekhoven
2 maanden geleden

Een dure grap deze verslaving. Pas maar op je portemonnee. Ik begrijp de aantrekkingskracht van al dat leuks. Laatst met een vriendin mijn kledingkast uitgemest. Ik vroeg of ze vond dat ik veel kleren had en zij vond van wel. In mijn geval was het gelukkig niet duur allemaal want veel heb ik gekregen of tweedehands gekocht maar ik hou ook van combineren en doe nooit iets weg. Dus ja, in de loop der jaren heel veel gespaard. Maar veel was oud, dus uitmesten maar! Dankzij mijn lief wordt de garderobe flink opgefrist en die van hem trouwens ook want mijn man doet nooit iets weg. We zijn samen trouwens ook een leuk setje.