Het onverwachte

Gepubliceerd op 26 november 2018 09:46

Wie houd er ook zo van dagdromen? Ik ben, of ja ik was een enorme dromer. Want in mijn dromen was alles perfect, ik kon soms in bed liggen en in gedachten wegzinken en heel mijn huis herinrichten of de perfecte outfit in elkaar matchen of de perfecte reis plannen... Zonder foutjes natuurlijk want wie houd er nu van een kink in de kabel in zijn dagdroom?

Maar, de realiteit is anders. Daar loopt alles nooit zo perfect zoals wij het ons ingebeeld hadden. Er zijn zoveel dingen die fout kunnen gaan en volledig anders uitdraaien dan verwacht.


Wat dan?

Tjah, dan word je gefrustreerd want je had het allemaal zo mooi uitgepland en nu valt het allemaal niet zo mee. Waarom lukt mij ook nooit niets? Wees eens eerlijk hoe vaak heb je dat al tegen jezelf gezegd? Ik denk dat ik dit bijna dagelijks gebruikte en niet alleen dat, een slechte dag hebben was voor mij een slecht leven.

Wat ik moest leren was ;
• Aanvaarden dat niet alles perfect kan zijn.
• Geen enkele situatie of geen enkele persoon is perfect.
• Leren accepteren dat dingen niet altijd kunnen gaan zoals ik ze zo zorgvuldig en dromerig gepland heb.
• Aanvaarden dat ik imperfect ben en dat 1 slechte dag mijn leven niet bepaald.
• Stoppen met leven in mijn “denken” en leven in de realiteit
• Genieten van onverwachte dingen
• Niet te ver vooruit denken of niet te diep nadenken
• Leren loslaten wat ik niet kan veranderen

Daarom vind ik onverwachte dingen leuker.

OnverWachts is altijd beter zegt men vaak., dat is ook de waarheid. Dingen die niet gepland zijn zijn leuker, want als dingen niet uitwerken hoe we ze gepland hebben, dan worden we gefrustreerd. Ik toch. (Perfectionisme & faalangst)


Als we in ons "denken" leven en deze dingen geen werkelijkheid zien worden dan kunnen we in een negatieve spiraal terecht komen die ons naar beneden trekt en zien we het nut nergens meer van in.

Daarom wil ik jullie aanmoedigen om niet te leven in je denken, stel jezelf niet telleur maar wees alert in de realiteit. Ook al is die niet zo rooskleurig, face iT en werk eraan! Geen zelfmedelijden hebben als je dromen geen werkelijkheid worden, waar deuren dichtgaan gaan nieuwe deuren open!

 

Olivia,

X
Lees ook :


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.