Beauty is in the eye of the beholder!

Gepubliceerd op 19 november 2018 09:52

Overgewicht, iets waar ik niet zelf mee te kampen heb, maar in mijn dichte omgeving zijn er wel mensen die hiermee door het leven gaan. Ook op social media zie ik zoveel dames die operaties ondergaan om van hun overgewicht af te raken.

Het is waar dat als je zelf niet met iets moet leven, je het nooit kan weten. Dat geloof ik best. Je gezondheid staat bovenaan, als je niet meer normaal kan leven en niet meer gelukkig bent in je lichaam dan moet je ingrijpen.

Wat ik in deze post alleen maar wil duidelijk maken is dit; Wanneer jij in de spiegel kijkt en jezelf haat ( ik weet hoe dit voelt ook zonder overgewicht) besef dan dat niet je spiegelbeeld maar je kijk naar jezelf moet veranderen. Wanneer je kleren past in de winkel, word niet boos op jezelf omdat je een maat groter moet gaan zoeken, de extra kilo’s komen mss van je zwangerschap, je hebt je lichaam opgeofferd om leven te brengen op deze wereld. Misschien heb je een hele heftige periode achter de rug en ben je troost gaan zoeken in eten, omdat je nergens anders terecht kon. Misschien ben je ziek en zorgt je ziekte ervoor dat alles wat je eet aan je lichaam blijft plakken.

Dit is het lichaam dat jij gekregen hebt, wees er lief voor en accepteer dat het bij jou anders is. Zoals voor zoveel mensen sommige dingen anders moeten. Ik bv, heb geen last van overgewicht, maar ik heb wel last van andere dingen die mijn dagelijkse leven soms dwarsbomen. Een tijdje geleden had ik het er nog over met mijn beste vriendin, die maanden aan het vechten is om een paar kilo af te vallen. Ze heeft het zo druk met werk en huishouden dat ze zichzelf voorbij loopt. Ze haat zichzelf om die paar kilo meer. Terwijl ze prachtig is en het niet beseft. In deze tijd moet iedereen maatje 36 zijn of je bent niet mooi, denken ze.

Als je op internet vrouwen ziet met maatje 36 en een grote smile op hun gezicht en de laatste fashion trends aan, geloof mij dat ook zij onzekerheden hebben!
Mager zijn maakt je niet gelukkig. Gezond zijn wel. Dus ga voor je gezondheid strijden maar niet om erbij te horen. Want dik of dun zijn is niet wat schoonheid bepaalt. Schoonheid dat is wat jij zelf bepaalt. Hoe jij naar iets kijkt, goed of slecht. Voor mij is schoonheid een vrouw die littekens heeft van haar kinderen, een vrouw die misschien vecht tegen depressie maar niet opgeeft, een vrouw die lacht door haar pijn. Een vrouw die anderen helpt. Ja, wie zegt dat schoonheid van je uiterlijk komt? Wie heeft dat beslist?

Wat ik weet is dit, verzorg je lichaam maar wees lief voor jezelf. Hou van je zelf en van het lichaam dat jou gegeven is geweest. Draag er zorg voor maar verplicht het niet om iets te zijn wat het niet bestemd is om te zijn.

mensen rondom mij ondergaan operaties om een paar kilo kwijt te raken. Het “erbij horen” komt voor mij dan alsmaar meer naar voor. Terwijl ze zo mooi zijn. Maar die extra kilo’s maken hun gewoon zo ongelukkig. Jij begrijpt het niet zeggen ze dan. Jij bent dun! Wat valt er te begrijpen als ik hun gewoon super vind, mooi zoals ze zijn. 


Beauty is in the eye of the beholder.

Schoonheid bevind zich in de ogen van de aanschouwer.


Wauuw... vind ik zo een mooie zin! Schoonheid is niet wat je ziet of waar je naar kijkt maar het is de manier waarop je iets ziet of naar kijkt. In het Turks is er ook zo een gezegde;

güzel bakan güzel görür. Diegene die mooi kijkt, ziet het mooie.

Ik vind dat hier zo een waarheid in zit. Ik ben niet iemand dat de mensen met de standaarden meet, ik meet niemand, ik apprecieer mensen hoe ze zijn. En ik hoop dat mensen mij ook zo bekijken. Niet op het uiterlijk beoordelen maar op het innerlijk. Als hooggevoelige persoon kan ik mijzelf heel goed in een ander zijn plaats stellen. Daarom deze post, gewoon om aan de dames die niet gelukkig zijn in hun lichaam te zeggen;              YOU ARE BEAUTIFUL THE WAY GOD CREATED YOU. 

JE BENT PRACHTIG ZOALS GOD JE GEMAAKT HEEFT.

Het is misschien een magere troost voor mensen die diep ongelukkig zijn in hun lichaam, maar ik hoop dat ze het op een dag begrijpen. Accepteer jezelf. Maar leef gezond natuurlijk. 


Aan mijn lieve zus, die voor mij nog altijd de mooiste is !

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Karin
3 maanden geleden

Goed gezegd, en ja ik zou ook graag een paar kilootjes minder wegen en neen ik wil hiervoor niet onder het mes. Ik probeer mijn lichaam te aanvaarden maar het is niet makkelijk.

Olivia
3 maanden geleden

Exact dat, je lichaam aanvaarden en er lief voor zijn πŸ’• dat betekend niet ongezond leven en er 30 kilo laten bijkomen van verwaarlozing, maar geen crash diΓ«ten volgen die je alleen maar meer frustreren en ongelukkig maken plus die heel ongezond zijn voor je lichaam! X

Anja Helmink
3 maanden geleden

Mooie blog Olivia! Goed om hierover te schrijven. Ik wil ook graag minder wegen, maar maak er ook weer geen probleem van. Hoop dat het me gaat lukken wat gezonder te eten. Daar let ik niet genoeg op. Liefs van mij hoor!

Olivia
3 maanden geleden

Je ik vind het een belangrijk onderwerp aangezien ik zoveel mensen onder het mes zie gaan hiervoor. Misschien zou ik het zelf ook gedaan hebben maar het is voor veel dames zo onnodig... Gezond leven is de boodschap πŸ’•

Anne Aelise
3 maanden geleden

β™₯! Dankjewel

Olivia
3 maanden geleden

Heel graag gedaan 😘

Aritha
3 maanden geleden

Knuff van mij. Dat heb je zo mooi geschreven.

Olivia
3 maanden geleden

Dank je lieve Aritha πŸ’•