Me, Myself and I

Gepubliceerd op 12 november 2018 om 09:40

Nergens bijhoren is iets wat ik heel mijn leven al heb meegesleept. En vandaag hing ik aan de telefoon met mijn neef en ik vertelde hem hoe ik ben gegroeid.

Hoe ik de laatste maanden zoveel geleerd heb van alles rondom mij en hoe ik mezelf leren kennen heb. Hoe ik mezelf ben gaan appreciëren voor wie ik ben en wat ik kan ipv mijzelf te haten voor wat ik niet kan. Iedereen heeft zijn eigen talent, sommige ontdekken op jonge leeftijd al wat het is en andere veel later.

Ik geloof dat we onze talenten ontdekken op de moment waar we ze nodig hebben. Als je pas op 30 jarige leeftijd erachter komt dat je van schrijven houd dan is dit de moment waarop je moest beginnen schrijven. Niet eerder en niet later.

Soms kunnen de mensen het dichtste bij jou, de mensen naar wie je opkijkt, je het meeste kwetsen. We zoeken vaak erkenning en bevestiging bij de mensen die ons dierbaar zijn. Maar dat word niet altijd beantwoord zoals we willen. Sommige mensen voelen meer en ervaren meer emoties dan andere. Als je een enorm hart hebt is er ook enorm veel plaats om pijn te doen.

De oplossing hiervoor is niet je hart verkleinen, maar beseffen dat het niet verplicht is om ergens bij te horen. Als iemand jou niet aanvaard zoals je bent dan verandert er helemaal niets aan jou. Jij blijft gewoon je geweldige zelf!

Wees jezelf en wees gelukkig met wie je bent. Het mooiste clubje waar je kan bijhoren is het clubje “ik hou van mezelf.” Daar ben jij de hoofdrolspeler en heb jij alles zelf in handen. Verklein jezelf niet om in een doosje te passen waar er geen plaats is voor jou en waar je je niet goed bij voelt.

Jezelf waarderen is het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven. Doen waar je van houd en vooral opkomen voor je eigen mening is jouw recht. De mensen die bij jou horen blijven vanzelf in je buurt. De rest.. die laat je gewoon los.

Olivia,

XFotos gerealiseerd door mijn geweldige zus:

Volg haar op Facebook:  

En Instagram:
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Van den Kerkhove Karen
7 maanden geleden

Heel mooi! En idd er zijn er veel die zich nergens thuis voelen, heb er ook nog steeds last van! X

olivia
7 maanden geleden

Het is een heel process om je plekje te vinden op deze wereld waar alleen voorwaardelijke liefde lijkt te bestaan. Maar jezelf appreciëren voor wie e bent is een eerste stap naar geluk!

Sherry
7 maanden geleden

Heel mooi geschreven.

olivia
7 maanden geleden

Dank je wel Sherry!
X

Irene
7 maanden geleden

Mooi dat je zoveel gegroeid bent. Je moet doen wat je hart je ingeeft, ondanks wat anderen ervan zeggen of vinden.

Mandy
7 maanden geleden

Lieve Olivia, wat een prachtige openhartige blog. Ook al ken ik je niet persoonlijk; het doet me goed om te lezen dat jij zo gegroeid bent en dat je echt stappen aan het zetten bent.
En ik herken ook veel van mezelf in je verhaal:-)
Zet em op!

Olivia
7 maanden geleden

Dank je wel Mandy! Ik hoop dat jij ook aan het groeien bent of al gegroeid bent als je jezelf herkent 😊 bedankt om te lezen 💕

Nancy
7 maanden geleden

Wat een verlichten artikel! Mooi!

Olivia
7 maanden geleden

Dank je wel Nancy! Blij dat je het mooi vind.